Na czym polega zabieg powiększana piersi?

0
74

Każda kobieta przykuwa ogromną uwagę do tego jak wyglądają jej piersi. Ich kształt i rozmiar może mieć wpływ na samopoczucie kobiety a także jej samoocenę i pewność siebie. Niestety nie wszystkie kobiety są zadowolone z tego jak wyglądają ich piersi. Wiele kobiet ma różne kompleksy na tym tle związane z ich rozmiarem, brakiem jedności czy też widoczną asymetrią. Na szczęście wiele klinik chirurgii plastycznych wychodzi naprzeciw oczekiwaniom kobiet i oferuje profesjonalne zabiegi dzięki którym z pewnością piersi nabiorą ładniejszego kształtu staną się większe ale również odmienią życie wielu kobiet. Wiele ciekawych ofert związanych z powiększaniem piersi ma dla nas Warszawa dlatego też warto udać się do jednej z klinik aby dokładnie zapoznać się z przebiegiem takiego zabiegu. Z pewnością zostaną też rozwiane wszelkiego rodzaju obawy i każda kobieta otrzyma odpowiedź na nurtujące ja pytania związane z powiększaniem piersi. Kobieta która chciałaby wykonać taki zabieg powinna najpierw zgłosić się do specjalisty w celu przeprowadzenia szczegółowo wywiadu. W przypadku zabiegu powiększania piersi do każdej pacjentki należy podejść indywidualnie.

Przebieg zabiegu

Zabieg powiększania piersi polega na wykonaniu ciecia w fałdzie pod sutkowej bądź też w dole pachowym, a następnie przygotowaniem kieszeni pod mięśniem piersiowym, w której zostanie umieszczony implant. Zabieg ten odbywa się w znieczuleniu ogólnym i może trwać nawet dwie godziny. Przed zabiegiem każda pacjentka musi wykonać podstawowe badania takie jak morfologia, sód potas, kreatynina, badanie ekg czy grupa krwi. U pacjentek powyżej 40 roku życia wymagane jest również usg piersi lub mammografia.

Kobiety najczęściej decydują się na zabieg powiększania piersi w celu powiększenia rozmiaru biustu.  Jednak bardzo często zabieg ten jest przeprowadzany również u kobiet borykających się z dużą asymetria piersi czy tez u kobiet które chcą poprawić kształt piersi po przebytej ciąży i karmieniu piersią. Niestety nie u wszystkich kobiet zabieg ten może zostać przeprowadzony. Na przeszkodzie operacji może stać wiele czynników jak np. infekcje, niewydolność krążeniowo oddechowa, choroby nerek oraz wątroby a także zaburzenia krzepnięcia krwi. Problem może się pojawiać również u kobiet które nadmienię się odchudzają i stosują restrykcyjne diety mogące doprowadzić do niedoboru żelaza. Wówczas decyzja o tym czy zabieg można przeprowadzić czy też nie zostaje podjęta przez chirurga na podstawie badań laboratoryjnych pacjentki.